Sunday, March 20, 2016

Rawak : Lovely and Rivals

Assalammualaikum dan hai.

Recent day.

Bukak facebook dah keluar feed pasal Lee Kwang Soo artis Running Man. Cam jilake je aku tak rase pun Running Man tu lawak. Cam bodoh je..

Aku ada akaun instagram yang khusus untuk aku follow IG Shop sebab mana tau ak beli walhal duit takde wo.. Jadi meluat bila ada orang review IG jual barangan KPop cam sial je. Budak-budak bawah umur pulak selfie dengan produk barang KPop. Euw nak muntah dowh..

Aku bukak TV pulak hurm entah la, tak pasti Astro Ria aku layan jugak tapi mesti ada iklan drama melayu bodoh aishhh. Aku jadi tension.. Seb baik ada channel hurm tak payah cakap la.



Hari-hari rutin aku yang tak boleh goyang kaki sesuka hati ni bikin aku rindu gila kerja. Rindu untuk bekerja. Sorry please, aku tak rindu exstudent aku, aku tak rindu pun exstaff member tempat kerja mahupun bos ke ape. Biase ar manusia datang dan pergi, cuma aku rindu untuk bangun pagi, bersiap, moment kerja asuk ofis, buat report, attend meeting walhal otak aku melayang hahahaha then konon bagi pendapat, then diam pasif balik sebab satgi ko volunteer tak pasal-pasal kerja banyak gaji sikit dah la sikit hahahahha walhal aku meme pemalas. Walaupun aku pemalas, aku suke bekerja. Owh takde interest langsung nak jadi suri rumah walauapun aku suka masak. Habis nak letak mana Degree wo? Hahahahahaha

Sekarang ni aku menganggur sebab tu aku ada masa nak update blog. Hah nampak sangat loser. Dulu masa kerja mobile data aku sampai terlebih sebab takk guna sebab asyik kerja guna malam je, musih tamat tempoh aku offer orang hotspot waduh itupun terlebih.. Ni dah jadi penganggur eventhogh rumah ada WIFI, aku kurang guna sebab banyak bilik aku tingkat atas tak sampai wo.. Pergh tak sampai cukup bulan mobile data habis.. Mereput la aku kalau lepak kafe takde WIFI... Hoho aku antara orang yang perlukan internet la ibarat tak bernyawa wo...

Anyway aku tau cam sampah je aku cakap tapi ini kan blog aku..

Etceli aku rase nak maki hamun luah perasan dan sebagainya, tapi aku bukan dah banyak nak mengarut.

Anyway. Memikirkan masa depan bole buat aku tension. Sekarang ni aku masih tidak menyumbang tapi aku tak bukan duk goyang kaki saja nah..

Etceli, aku graduan pendidikan, makanya aku merupakan salah satu yang tunggu posting. Tapi aku tak berminat sangat nak jadikan kerjaya aku sebagai cikgu ma..

Jadi cikgu ni ada best buruknya. Tapi pilihan antara lecturer kolej swasta dengan cikgu sekolah aku pilih cikgu... Tapi apa boleh buat kan.. 4 bulan praktikal etceli belum puas untuk aku cuba semua kerja-kerja cikgu. Hurm rase .. Haishh..

Anyway, bilaa teringat banyak tugasan aku terlepas untuk jadi cikgu yakni kerja masa Hari Sukan,  Hari Koperasi or buat paperwork untuk ape-ape je la program meme rase tunduk je kepala sebab tak dapat merasa semua tu. Well, etlis aku sempat ada masa Hari Guru, join camping ngan student. Puih walhal aku dimanipulate oleh cikgu senior buatnya kau ada anak hah ambik ko busy sampai menjerit wo.. Pendek kata jadi cikgu ni busy.. Bila ngenang balik masa praktikal, hari balik pukul 4 atau 5 petang walhal sekolah aku satu sesi je yakni sesi petang. Hari bahagia je Jumaat balik awal.

Hurm apa pun kan jadi cikgu ni teringat lecturer aku encourage kami mase zaman kat universiti la. Hari tu die tak mengajar die bagi kami tengok movie yang citer pasal cikgu. Hah, pada aku ini meme idea kreatif untuk mengajar pasang movie. Movie English.Hurm, tapi movie tu tak sempat habis. Lecturer aku pulak tak pasang habis. Hahaha aku sendiri malas nak gugel.

Ape pun, aku nak share teringat masa zaman sekolah dulu ada movie komedi dari Korea tajuknya Lovely and Rivals. Dah la satgi kat bawah aku baca korang komen, tak suke kpop tapi layan filem Korea. Walaweyh, aku tak suka Hindustan tapi aku admit yang skrip file 3 Idiot cukup sempurna.

Ok, proceed filem Lovely and Rival. Filem ni dah lame not sure aku tenok tahun 2004 atau 2006 tapi yang penting perut aku flat tidak boroi lagi mase tu malah kurus kering.

Korang tengok dia punya trailer je la. Trailer die pun hurmm. Hujung citer die hurm no komen. Part hujung dia baru encourage orang untuk jadi cikgu. Dan baru aku teringat situasi sendiri.

Cikgu ape entah dalam filem ni, masa mula-mula dia masuk mengajar dia praktis bercakap dalam kelas yang kosong. Aku? Aku tak macam tu, segarang-garang aku tak nafikan bahawa hari pertama mengajar di Kolej Swasta masuk kelas then intro bagai sambil menggigil tangan aku, jantung pulak berdegup laju. Aku tak takut masa tu tapi dah kenapa, tapi kenapa aku tangan aku auto menggigil.. Nasib baik student tak perasan dan nampak aku maintain cool je.

La ni? Hari-hari masuk aku maki hamun student dengan mak bapak sekali kena mari mari makan maki hamun aku panas telinga korang.

Eh takdela.. gurau je, kadang-kadang je. Haha.

Trailer :  Lovely and Rivals


Full Movie wit eng sub :  Lovely and Rivals



So far untuk tengok gelak-gelak boleh la ovie ni. Feeling-feling sayang anak murid blah la.. Dah lama mengajar dah takde perasaan pun kat student lantak pi la hang korang.. Ngade-ngada betul. Euw

5 comments:

  1. samalah dgn sy ni tunggu posting hahaha sedih tak berlagu, apply kerja byk tak pndg sgt degree pendidikan..huhuhu

    ReplyDelete
  2. Hi, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete
  3. Salam singgah dan follow. Anda dijemput join GA saya! :D

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

    ReplyDelete

Komen beb